ΥΠΟΔΟΜΕΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Το ΕΚΚΕ διαθέτει εγκαταστάσεις με:

  • υλικοτεχνική υποδομή (βιβλιοθήκη, εξοπλισμό, λογισμικά), υποδομές φιλοξενίας για την πρακτική άσκηση των φοιτητών, καθώς και αίθουσα για τη διεξαγωγή ολιγομελών σεμιναρίων φροντιστηριακού ή μη χαρακτήρα.
  • Επίσης διαθέτει την βιβλιοθήκη του, η οποία διαθέτει αναγνωστήριο και ηλεκτρονικούς υπολογιστές αποκλειστικά για τη χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της

    ΥΠΟΔΟΜΕΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

    (αναζήτηση καταλόγου opac, ηλεκτρονικά περιοδικά και βάσεις δεδομένων, Ιδρυματικό Αποθετήριο, Ερευνητικό Αποθετήριο). Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων: Κοινωνιολογία, Μεθοδολογία Κοινωνικών Επιστημών, Κοινωνική Ανθρωπολογία και Κοινωνική Γεωγραφία, Πολιτική Επιστήμη,Δημογραφία, Εγκληματολογία, Εκπαίδευση, Θρησκεία, Ιστορία, Κοινωνική Πολιτική, Φτώχεια και Κοινωνικός Αποκλεισμός, Μετανάστευση, Οικογένεια,Οικολογία, Οικονομία, , Φιλοσοφία και Ψυχολογία. Αποτελείται από επιστημονικά έντυπα και ηλεκτρονικές πηγές συναφή με τα αντικείμενα σπουδών, Διδακτορικές διατριβές, μεταπτυχιακές και προπτυχιακές διπλωματικές εργασίες. Υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης σε διεθνείς βιβλιοθήκες μέσω του Διαδικτύου, ενώ όλοι οι χρήστεςέχουνπρόσβαση πλήρους κειμένου σε τίτλους ηλεκτρονικών περιοδικών, ηλεκτρονικών βάσεων δεδομένων και ηλεκτρονικών βιβλίων διεθνούς εμβέλειας μέσω της Κοινοπραξίας Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (HEAL-link). Περιλαμβάνει περίπου 35.000 τόμους βιβλίων, εκδόσεις της ΕΣΥΕ, του ΕΚΚΕ, του ΚΕΠΕ, του Παντείου Πανεπιστημίου και άλλων οργανισμών και 340 τίτλους έντυπων περιοδικών. Επίσης, η βιβλιοθήκη του EKKE προσφέρει, μέσα από τις εγκαταστάσεις της, πρόσβαση σε 3 citationindexes και βάσεις δεδομένων (Arts&HumanitiesCitationIndex, ScienceCitationIndexExpanded, και Social SciencesCitationIndex) που παρέχονται μέσω της πλατφόρμας Web of Science (WoS) του διεθνούς οργανισμού ThomsonReuters. Η πρόσβαση γίνεται με την αναγνώριση των IPs διευθύνσεων και είναι δυνατή από την ηλεκτρονική διεύθυνση Ερευνητικό Αποθετήριο ΕΚΚΕ

  •  Ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο Η/Υ (Web-Lab) τουλάχιστον 25 θέσεων εργασίας. Η αίθουσα αυτή υπάρχει στις εγκαταστάσεις του Ε.Κ.Κ.Ε. To εργαστήριο ιδρύθηκε το 2015 με στόχο την ενίσχυση της τεκμηριωμένης δημόσιας πολιτικής και την ενθάρρυνση της καινοτομίας και του πειραματισμού.

Το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, διαθέτει εγκαταστάσεις με:

  • άρτια εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας (διαδραστικοί πίνακες, σύνδεση στο διαδίκτυο),
  • δύο πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών,

    ΥΠΟΔΟΜΕΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

  • οργανωμένη βιβλιοθήκη που στελεχώνεται με εξειδικευμένο προσωπικό (βιβλιοθηκονόμο και δύο διοικητικούς υπαλλήλους) με περίπου 10.000 τίτλους ελληνικών και ξενόγλωσσων βιβλίων, πολλά από τα οποία δεν υπάρχουν σε καμία άλλη ελληνική ακαδημαϊκή βιβλιοθήκη. Προσφέρεται πρόσβαση εξ αποστάσεως στον κατάλογο της βιβλιοθήκης και στη βάση δεδομένων Heal-Link που περιλαμβάνει εκατοντάδες διεθνή επιστημονικά περιοδικά όλων των σημαντικών διεθνών εκδοτικών οίκων, ενώ όλες οι λειτουργίες αναζήτησης και εντοπισμού τεκμηρίων και υλικών έχουν πλήρως αυτοματοποιηθεί. Τέλος, το υλικό της βιβλιοθήκης εμπλουτίζεται διαρκώς με παραγγελίες νέων τίτλων, με δωρεές από ιδιώτες και προσφορές μελών ΔΕΠ.
ΔΠΜΣ Κοινωνική Καινοτομία και Στρατηγικές Ανάπτυξης

Δι-ιδρυματικό Προγράμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

 Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής

 Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών

  Επικοινωνία

  Γραμματεία: Μαργαρίτα Λιόπα

  E-mail: pmssep-secr@uop.gr

  Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 27410 74992

   Facebook        Twitter

  Διεύθυνση: Κρατίνου 9 και Αθηνάς, Πλατεία Κοτζιά, 105 52 Αθήνα

©[2020-2022] ΔΠΜΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - Ανάπτυξη & Υποστήριξη - Βασίλης Μακρυπόδης

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αφήστε το μήνυμά σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?