ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές έχουν όλα τα δικαιώματα και τις παροχές που προβλέπονται και για τους φοιτητές του πρώτου κύκλου σπουδών, πλην του δικαιώματος παροχής δωρεάν διδακτικών συγγραμμάτων.
Στους μεταπτυχιακούς φοιτητές παρέχονται διάφορες ψηφιακές υπηρεσίες, όπως:

Το Πανεπιστήμιο παρέχει σε κάθε φοιτητή ατομικό λογαριασμό email για όλη τη διάρκεια των σπουδών του.

Η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης από οποιοδήποτε σημείο έχει πρόσβαση στο Internet με την ενεργοποίηση της παράλληλης υπηρεσίας του webmail.

Η WebΜail υπηρεσία είναι διαθέσιμη για όλους τους χρήστες του ΠΠελ. και δεν υποκαθιστά τον συνηθισμένο τρόπο χρήσης του e-mail από προγράμματα όπως το Outlook, το Thunderbird, κ.ά. Η υπηρεσία αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για μετακινούμενους χρήστες και για χρήστες που δεν χρησιμοποιούν σταθερά τον ίδιο υπολογιστή, οπότε και τους απαλλάσσει από την ανάγκη ρυθμίσεων που χρειάζονται τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Στο περιβάλλον του webmail, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί όλες τις λειτουργίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που του παρέχουν τα περισσότερα εργαλεία, δηλαδή ανάγνωση εισερχόμενου μηνύματος, απάντηση σε αυτό το μήνυμα και σύνθεση καινούργιων μηνυμάτων, ακόμη και από επιλεγμένα τμήματα παλαιών.

Έτσι, δίνεται η δυνατότητα για διαχείριση καταλόγου ηλεκτρονικών διευθύνσεων (addressbook) και αναζήτηση σε γνωστούς διαδικτυακούς καταλόγους. Επιπρόσθετα, υπάρχουν οθόνες βοηθείας οι οποίες βοηθούν στη χρήση και την “πλοήγηση” του χρήστη στο περιβάλλον του WebMail.

Η υπηρεσία webmail λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση Υπηρεσία UOP Webmail

Η πλατφόρμα Open eClass αποτελεί ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθημάτων. Ακολουθεί τη φιλοσοφία του λογισμικού ανοικτού κώδικα και υποστηρίζει την υπηρεσία Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης χωρίς περιορισμούς και δεσμεύσεις.

Η πρόσβαση στην υπηρεσία γίνεται με τη χρήση ενός απλού φυλλομετρητή (web browser) χωρίς την απαίτηση εξειδικευμένων τεχνικών γνώσεων.

Στόχος της είναι η παροχή υποδομών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα από τους περιοριστικούς παράγοντες του χώρου και του χρόνου της κλασσικής διδασκαλίας, προσφέροντας στον εκπαιδευόμενο τη δυνατότητα να καθορίζει μόνος του το πρόγραμμα εκπαίδευσής του.

Η υπηρεσία λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση  Υπηρεσία UOP E-class

Η υπηρεσία πρόσβασης στο δίκτυο δεδομένων του ΠΑ.ΠΕΛ μέσω εικονικού ιδιωτικού δικτύου (Virtual Private Network – VPN) προσφέρει τη δυνατότητα σε απομακρυσμένους χρήστες, οι οποίοι βρίσκονται συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο, αλλά εκτός του δικτύου του ιδρύματος μας, να συνδεθούν με ασφαλή τρόπο στο δίκτυο του Πανεπιστημίου.

Το πρακτικό όφελος αυτής της λύσης είναι ότι οι μετακινούμενοι χρήστες του ΠΑ.ΠΕΛ., ανεξάρτητα του τρόπου που συνδέονται στο διαδίκτυο (μέσω dial-up, adsl, ή δίκτυο τρίτου φορέα), απολαμβάνουν τις ίδιες υπηρεσίες που θα είχαν αν συνδέονταν απευθείας στο δίκτυο του ΠΑ.ΠΕΛ. (π.χ Πρόσβαση σε ηλεκτρονικές Βιβλιοθήκες).

Ακολουθήστε το σύνδεσμο για να δείτε περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες σύνδεσης  Υπηρεσία UOP VPN

Στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου λειτουργεί ως αυτοτελής και αποκεντρωμένη υπηρεσία σε επίπεδο Διεύθυνσης, ενιαία Βιβλιοθήκη με τίτλο «Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης» (ΒΙΚΕΠ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η ΒΙΚΕΠ αποτελεί κέντρο συλλογής και διάχυσης της πληροφορίας.

Βασική αποστολή της ΒΙΚΕΠ είναι η ανάπτυξη και διατήρηση συλλογών βιβλίων, επιστημονικών περιοδικών και οπτικοακουστικού υλικού κάθε μορφής για την κάλυψη των εκπαιδευτικών και ερευνητικών αναγκών της Ακαδημαϊκής Κοινότητας (Μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, Μεταδιδακτορικοί Ερευνητές, Υποψήφιοι Διδάκτορες, Προπτυχιακοί και Μεταπτυχιακοί Φοιτητές, Προσωπικό) και της τοπικής κοινωνίας.
Βασική μέριμνα της ΒΙΚΕΠ είναι να εξασφαλίσει την πρόσβαση σε πληροφοριακές πηγές και βιβλιοθήκες της Ελλάδας και του εξωτερικού μέσω της χρήσης πληροφοριακών πηγών και συστημάτων, δικτύων βιβλιοθηκών κλπ.

Περισσότερες πληροφορίες Υπηρεσία βιβλιοθήκης

Η εφαρμογή της ηλεκτρονικής γραμματείας παρέχει τη δυνατότητα στους προπτυχιακούς φοιτητές να δουν και να εκτυπώσουν τη βαθμολογία τους, να έχουν πληροφορίες για όλα τα μαθήματα του Προγράμματος Σπουδών (διδακτικές μονάδες, βάση, ώρες διδασκαλίας, καθηγητής, συγγράμματα κτλ), να δηλώσουν τα μαθήματα που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν στο επόμενο εξάμηνο, να συμπληρώσουν αιτήσεις για την έκδοση οποιουδήποτε διαθέσιμου πιστοποιητικού έχει καθορίσει η Γραμματεία (αναλυτικής βαθμολογίας, στρατολογίας, εφορίας κ.ά.)  Υπηρεσία UOP e-secretary

Πρόσβαση στη σουίτα εργαλείων Office 365 της Microsoft

Τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου έχουν πλέον τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την Online συλλογή εργαλείων & υπηρεσιών Office 365 της Microsoft χρησιμοποιώντας τον προσωπικό ιδρυματικό λογαριασμό (username@uop.gr) που διαθέτουν στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Ενδεικτικά προϊόντα και υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στη σουίτα Office 365 είναι η παροχή 1 TB αποθηκευτικού χώρου μέσω του OneDrive, δικτυακές εκδόσεις των Office Word, Excel, PowerPoint και OneNote (συνδεδεμένα στο OneDrive), ημερολόγια, λίστες εργασιών και Skype for Business (με δυνατότητα τηλεδιασκέψεων πολλών ατόμων). Παρέχεται επίσης και λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φιλοξενούμενος στις υπηρεσίες νέφους της Microsoft, με τη μορφή username@office365.uop.gr. Η πλήρης λίστα των εργαλείων είναι διαθέσιμη στο https://delos365.grnet.gr/services/introduction.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στα εργαλεία & υπηρεσίες του Office 365 με τον ιδρυματικό σας λογαριασμό θα πρέπει αρχικά να συνδεθείτε στην υπηρεσία ΔΗΛΟΣ 365 της ΕΔΕΤ μέσω της διεύθυνσης https://delos365.grnet.gr/. Μέσω της δικτυακής αυτής πύλης θα έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε επί μέρους εφαρμογές και εργαλεία του Office. Εναλλακτικά, μετά την πρώτη σύνδεσή σας στο https://delos365.grnet.gr/ μπορείτε να συνδέεστε απευθείας στο Portal του Office 365 μέσω της διεύθυνσης https://portal.office.com/.

Αναλυτικές οδηγίες για την πρόσβαση στη σουίτα εργαλείων Office 365 της Microsoft είναι διαθέσιμες eεδώ Υπηρεσία Office 365 της Microsoft

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

covid-19

Πρωτόκολλο Covid-19 Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων της πολιτείας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19, και την αναστολή λειτουργίας των Πανεπιστημίων της χώρας, η διοίκηση του ΔΠΜΣ, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους φοιτητές του και στην αποστολή του, έχει σχεδιάζει κατάλληλες λύσεις ώστε να υποστηρίξει με τρόπο λειτουργικό, αποδοτικό και συγχρόνως ρεαλιστικό την συνέχιση του εκπαιδευτικού έργου μέσω διαφόρων υπηρεσιών

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων της πολιτείας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19, και την αναστολή λειτουργίας των Πανεπιστημίων της χώρας, η διοίκηση του ΔΠΜΣ, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους φοιτητές του και στην αποστολή του, έχει σχεδιάζει κατάλληλες λύσεις ώστε να υποστηρίξει με τρόπο λειτουργικό, αποδοτικό και συγχρόνως ρεαλιστικό την συνέχιση του εκπαιδευτικού έργου μέσω διαφόρων υπηρεσιών τηλεκπαίδευσης:

  • Αξιοποίηση της υπηρεσίας ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (https://eclass.uop.gr) για την αμφίδρομη επικοινωνία και παροχή εκπαιδευτικού υλικού μελέτης μέσα από τα ηλεκτρονικά μαθήματα στα οποία είναι εγγεγραμμένοι οι φοιτητές.
  • Αξιοποίηση της υπηρεσίας Microsoft Teams για την την σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω της οποίας  ο εκπαιδευτής παραδίδει το μάθημα σε ζωντανή σύνδεση, και ο εκπαιδευόμενος, αν και βρίσκεται σε διαφορετικό τόπο, παρακολουθεί το μάθημα στον ίδιο χρόνο

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε Τηλεκπαίδευση

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων της πολιτείας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19, και την αναστολή λειτουργίας των Πανεπιστημίων της χώρας, η διοίκηση του ΔΠΜΣ, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους φοιτητές του και στην αποστολή του, έχει σχεδιάζει κατάλληλες λύσεις ώστε να υποστηρίξει με τρόπο λειτουργικό, αποδοτικό και συγχρόνως ρεαλιστικό την συνέχιση του εκπαιδευτικού έργου μέσω διαφόρων υπηρεσιών τηλεκπαίδευσης.

Για τους παραπάνω λόγους και για όσο διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα η εξεταστική διαδικασία των μαθημάτων θα υλοποιηθεί με τεχνικές εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.  Διαβάστε περισσότερα

ΔΠΜΣ Κοινωνική Καινοτομία και Στρατηγικές Ανάπτυξης

Δι-ιδρυματικό Προγράμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

 Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής

 Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών

  Επικοινωνία

  Γραμματεία: Μαργαρίτα Λιόπα

  E-mail: pmssep-secr@uop.gr

  Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 27410 74992

   Facebook        Twitter

  Διεύθυνση: Κρατίνου 9 και Αθηνάς, Πλατεία Κοτζιά, 105 52 Αθήνα

©[2020-2022] ΔΠΜΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - Ανάπτυξη & Υποστήριξη - Βασίλης Μακρυπόδης

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αφήστε το μήνυμά σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?